5 tips för ökat engagemang

Publicerad: 2022-09-02
Det här kan du som chef göra direkt för att behålla eller öka engagemanget:

1. Checka in och ut. Ett trevligt och personligt hej och hejdå varje dag får oss att känna oss sedda, oavsett om det levereras ansikte mot ansikte på arbetsplatsen eller i ett chattmeddelande till den som jobbar hemifrån.

2. Dela med dig av ett misslyckande. Som chef påverkar du kulturen väldigt mycket. Vågar du dela med dig av en situation när du kände dig osäker eller inte nådde fram som du ville, så öppnar det upp för att andra också ska våga.

3. Påminn om varför ni är här. Att veta vilken riktning företaget har och att se värdet i sin egen insats är väldigt betydelsefullt för engagemanget. ”När du som chef pratar om en uppgift, så, ta det ett par steg vidare och lyft fram varför det är viktigt och hur det är kopplat till målet.

4. Be om någons åsikt. Ett sätt att bekräfta en person och visa att du värderar personens kunskap och kompetens är att be om hjälp eller en åsikt:  Vad tänker du? Ledarskap handlar om att nyttja medarbetarna på bästa sätt.

5. Ge beröm direkt. Med direkt och specifik feedback får du personer att känna sig sedda och bekräftade både som personer och för deras kompetens. Undvik allmängiltigt slentrianberöm. Koppla istället till något specifikt som var extra bra.

Källa: chef.se 18 januari 2022. ”I sitt stora dataunderlag från över 12 000 chefer och 100 000 användare ser engagemangsverktyget &frankly hur pandemin och hemarbetet har gått hårt åt teamkänslan. Många känner sig ensamma och motivationen och engagemanget på jobbet har fått sig en törn.”

Testa gärna de 5 tipsen men för att verkligen få till ett hållbart engagemang i verksamheten krävs mer. Ett sätt att skapa engagemang är att använda någon av BIZNIZ TOOLS  utvecklingsprocesser.

Relaterade nyheter

Nyheter om Remcon

  Vi har anställt en ny medarbetare,  Robert Jonsson kommer att ansvara för mötesbokning och...

Sök och läs

Kategorier

Följ oss!

Följ gärna oss på sociala medier för nyheter och information

Är bra onboarding viktigt för lyckad rekrytering?

Nyligen var jag på en näringslivsträff i Skillingaryd och under denna träff pratades mycket om svårigheten att hitta personal med rätt kompetens. Frågan jag ville ställa men som jag inte fick tillfälle till var: vad erbjuder ni för unika fördelar för att börja jobba...

Styrkonstruktion Småland AB investerar i sin personal!

Att investera i personalen är att investera för framtiden säger VD Tomas Gustavsson. ”Personalen är den största tillgången i ett företag. Det mesta går att ersätta men personalen är mest svårersättlig. Att vi har valt att satsa nu tror vi är ett måste för att kunna...

Nyheter om Remcon

  Vi har anställt en ny medarbetare,  Robert Jonsson kommer att ansvara för mötesbokning och försäljning. Robert började på företaget den 1 mars. Vi fortsätter att sponsra HV 71 genom 1971 klubben. Vi har tecknat ettårs avtal på tv-paketet. I november kommer vi...

Kontakt

Telefon

+46 (0)703 25 66 71

Email

michael@remcon.se

Adress

Sandsjön 3 567 91  Vaggeryd