5 tips för ökat engagemang

Publicerad: 2022-09-02
Det här kan du som chef göra direkt för att behålla eller öka engagemanget:

1. Checka in och ut. Ett trevligt och personligt hej och hejdå varje dag får oss att känna oss sedda, oavsett om det levereras ansikte mot ansikte på arbetsplatsen eller i ett chattmeddelande till den som jobbar hemifrån.

2. Dela med dig av ett misslyckande. Som chef påverkar du kulturen väldigt mycket. Vågar du dela med dig av en situation när du kände dig osäker eller inte nådde fram som du ville, så öppnar det upp för att andra också ska våga.

3. Påminn om varför ni är här. Att veta vilken riktning företaget har och att se värdet i sin egen insats är väldigt betydelsefullt för engagemanget. ”När du som chef pratar om en uppgift, så, ta det ett par steg vidare och lyft fram varför det är viktigt och hur det är kopplat till målet.

4. Be om någons åsikt. Ett sätt att bekräfta en person och visa att du värderar personens kunskap och kompetens är att be om hjälp eller en åsikt:  Vad tänker du? Ledarskap handlar om att nyttja medarbetarna på bästa sätt.

5. Ge beröm direkt. Med direkt och specifik feedback får du personer att känna sig sedda och bekräftade både som personer och för deras kompetens. Undvik allmängiltigt slentrianberöm. Koppla istället till något specifikt som var extra bra.

Källa: chef.se 18 januari 2022. ”I sitt stora dataunderlag från över 12 000 chefer och 100 000 användare ser engagemangsverktyget &frankly hur pandemin och hemarbetet har gått hårt åt teamkänslan. Många känner sig ensamma och motivationen och engagemanget på jobbet har fått sig en törn.”

Testa gärna de 5 tipsen men för att verkligen få till ett hållbart engagemang i verksamheten krävs mer. Ett sätt att skapa engagemang är att använda någon av BIZNIZ TOOLS  utvecklingsprocesser.

Relaterade nyheter

Sök och läs

Kategorier

Följ oss!

Följ gärna oss på sociala medier för nyheter och information

kom och besök oss på Elmia Subcontractor 2022

Kom och besök oss på ELMIA Subcontractor Den 15 november startar Elmia Subcontractor och vi kommer att finnas i BIZNIZ TOOLS monter i Hall A monter 04:19. Kom till vår monter för att t ex. diskutera, Hur ni kan utveckla organisationen och få nöjdare kunder BIZNIZ...

Bli ännu tryggare i din yrkesroll

Bli ännu tryggare i din yrkesroll Dina personliga egenskaper är ditt främsta ledningsverktyg. Oberoende om du väljer vår utvecklingsprocess för chefer, säljare eller för medarbetare som vill stärka sitt självledarskap – så finns det vissa områden som vi alla kan träna...

Ledare – Chefer – kultur & struktur

”Går det att skriva intressanta inlägg om lönsamhet?”   ”Går det att skriva intressanta inlägg om lönsamhet?” Frågan hänger i luften när jag möter min kollega Michaela Persson. Vår tystnad talar sitt tydliga språk...det är svårt. Vi kommer ofta in av två skäl –...

Kontakt

Telefon

+46 (0)703 25 66 71

Email

michael@remcon.se

Adress

Sandsjön 3 567 91  Vaggeryd